top of page
_MG_0075.JPG

OGADA CARE CENTER

Vårt Care senter ble startet opp i 2018 og tar vare på de unge og svake i samfunnet. Med en mama er Care senteret mer som en stor familie enn et barnehjem for våre 25 barn.

På våre mange reiser til Kenya i løpet av 12 år i Tumaini har vi sett og hørt de mest triste historiene. Om barn vi ikke ante hvordan det ville gå med når vi reiste hjem igjen. Historien om Soja og Jose som mistet foreldrene sine og ingen i familien ville ha noe med de å gjøre. Om Dota som mistet sin mor, og faren som giftet seg på nytt med en dame som ikke var grei med Dota. Tilslutt rømte hun. Om Vincent som var syk, foreldreløs og bodde hos en sliten tante. Om Brian og søskenflokken som mistet sin far og moren som kort tid etter ble drept av slektninger. Listen er lang over barn som fortjener en tryggere oppvekst og kjærlighet.

Vi klarte ikke reise hjem å bare glemme disse barna, og vi vet våre samarbeidspartnere brenner for de små og svakeste! Derfor bestemte vi oss for å bygge et barnehjem, et Care Center, der de kan få være barn og få den omsorgen og kjærligheten de trenger.

_MG_0110.JPG

HISTORIKK

2020

2 Bygg (Jente- og gutte-bygg)

25 Barn

1 Mama

4 Ansatte ( 2 kjøkkendamer

og 2 vaktmestere)

2019

2 Bygg (Jente- og gutte-bygg)

15 Barn

1 Mama

4 Ansatte ( 2 kjøkkendamer

og 2 vaktmestere)

2018 

1 Bygg

12 Barn

1 Mama

3 Ansatte (kjøkkendamer og vaktmester)

SPONSORER

Bjørkelangen VGS

Malakoff VGS

DOROTHY - CARE CENTER MAMA. 

En mama knytter en familie sammen, gir håp og kjærlighet. Dorothy hadde det lille ekstra vi så etter hos en mama for OGADA Care Center. Hun har et barnevennlig syn, utdannelse og erfaring med de mest sårbare barna. Hennes jobb er å gi barna håp om en fremtid ved å støtte de gjennom opp- og nedturer, gi de omsorg, kjærlighet og gode råd.

 

I tillegg har vi to damer som hjelper til på dagtid. De hjelper til med å lage mat, vaske klær og ta vare på barna som er for små til å gå på skolen. Vi har også to vaktmestere som tar vare på tomta og holder vakt på området.

_MG_0067.JPG

I mai 2018 hadde vi en flott åpning av Care centeret der ledere i samfunnet deltok og ønsket oss til lykke. Det var 12 barn som flyttet inn denne dagen. 

For de fleste av de var det første gang de lå i en seng, ja til og med madrass var en luksus. 

Barna her er barn som ikke bare har mistet foreldrene sine, men også blitt avvist av alle voksne rundt seg. Noen av de er barn som ingen ville ha. For oss er de blitt «hjertebarna» våre! De er gode, snille og herlige. Noen er flinke på skolen, tross alt. Noen har kommet veldig kort på grunn av lite skolegang. De viser stor omsorg for hverandre og de har ikke bare fått gode venner på Care centeret, men en liten familie. 

Her får de alle måltider de trenger for å vokse seg store og sterke, melkepulver for de minste og underernærte, helsesjekker, utdanning, klær og omsorg.

 

Care Centeret har i dag to hovedbygg. Et med soverom til gutter og et til jenter, de minste barna, kjøkken og felles areal. De har også vært så heldig å få sitt eget lekestativ sponset av Malakoff og en kylling-farm sponset av Lille Lia barnehage.

Vi måtte gå over våre egne grenser, for senere kom lille Vincas. I juli 2018 var han nær ved å dø av underernæring. Noen måneder senere er han en glad liten gutt med god helse. 

Vi mente at nå var det fullt på Care centeret, men det var før vi traff Peter og Linda. To barn som har foreldre, men foreldre som er fryktelig fattige og fryktelig underutviklet. Disse to ble vanskjøttet og mishandlet. Nå er det altså 15 barn på vårt Care center. 

 

Tusen takk til Malkoff Videregående skole som har bygd opp dette lille barnehjemmet. Rundt 400.000 kroner har denne skolen samlet inn for å gjøre dette til en realitet. 

Tusen takk til Care center faddere og støttespillere som hjelper oss å videreutvikle og ta vare på de mest sårbare barna som finnes på vår klode. 

 

Hjelp oss å hjelpe! Vi vil så gjerne hjelpe flere barn som Peter, Linda og Vincas. Det finnes så mange som har det på samme måte. 

bottom of page