top of page
_MG_9737.JPG

TECHNICAL TRAINING SCHOOL

De fleste av ungdommene i Giribe har ikke råd til å gå på videregående skole eller på en yrkesskole. De blir ofte sittende hjemme uten å ha noe å gjøre.

 

Jentene blir tidlig giftet bort, og guttene hjelper stort sett til med jordbruk og noen blir sendt til gruver for å jobbe der, noe som er en meget farlig jobb. Derfor bestemte vi oss for å starte en Technical School i Giribe slik at disse ungdommene kan bli en styrke og resurs for samfunnet.

Vi opplevde at de fleset av våre barn ble flinke på skolen og gikk videre på videregående utdannelse. Noen av de var ikke fullt så flinke. Mange begynte seint på skolen og de klarte aldri helt å ta igjen det forsømte. Mange unge mennesker i samfunnet ble sittende stille hele dagen. De hadde gitt opp skolen midt i barneskoletiden. Sammen med Robert Masaga og våre samarbeidspartnere i Kenya gjorde vi en analyse om hvordan disse ungdommene kunne hjelpes, samtidig ble det en diskusjon om hva dette samfunnet faktisk trengte. Vi landet på at å bygge en yrkesrettet skole var det riktige å gjøre. 

 

I dag kan man ta tre forskjellige fag ved vår yrkesskole i Giribe. Sy og strikke-kurs, datakurs og sveising. 

techchool1.jpg

HISTORIKK

2019

24 Elever

5 lærere

2017

15 Elever

4 lærere

SPONSORER

Bjørkelangen VGS

Kjelle VGS

First Engineers, Oslo

På skredderkurset lærer studentene å bruke symasking og strikkemaskin. Slik kan de være med på å gi tilbake til samfunnet. Skoleuniformene for OGADA Pre School og Primary School blir blandt annet laget her. 

 

Vanligvis kan ikke unge jenter gå på skole om de har små barn hjemme. På OGADA Technical Training School er det tillat å ta med seg barna på skolen, slik at også moren kan være med på å skape en framtid for seg selv og barna.

_MG_0229.JPG

Tusen takk til Bjørkelangen Videregående skole som har hjulpet oss med midler til å starte og bygge opp en Technical School. Tusen takk Til Kjelle Videregående skole som vil sponse Agriculture linjen som er under utvikling. Og tusen takk til First engineers Oslo som har hjulpet oss med 10 datamaskiner til data linjen. Vi er veldig takknemlige!

IMG_9956.JPG
bottom of page